Bedandbreakfast Arara. Everything. Right where you need it...

13 Juli 2021 - Bed and Breakfast Arara

€ 55.00

Welkom bij Chambres et table d'Hôtes Arara (B&B),
Wij hebben vier comfortabele gastenkamers met heerlijke bedden van luxe hotelkwaliteit en eigen badkamer/sanitair. Uitstekende huisgemaakte 3 gangen maaltijd, dagelijks wisselend menu.
Vegetariër, allergisch, of op dieet? laat het ons even weten.

Onze Bed & Breakfast is ook toegankelijk voor gasten met een fysieke beperking, wij hebben een ruime kamer en badkamer daar speciaal op aangepast.

Wij heten u van harte welkom bij ARARA en kijken uit naar uw komst!





» Bezoek website

Aanwezig in verblijf
Wifi

Regio
Ardennen of Champagne

Ligging
Landelijk

Aantal Personen
Maximaal: 8

Wij zitten gelegen in Noordoost Frankrijk in het departement 'Meuse'. De ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog en overweldigende natuur van de Maasvallei. De Meusestreek is wellicht één van Frankrijks best bewaarde geheimen, in de regio Lorraine, tussen de golvende heuvels van de Champagne en de bergen van de Vogezen, met in het noorden de Ardennen. Ook zijn er voldoende grote steden in de directe omgeving te bezoeken zoals Verdun, Metz, Reims, Luxemburg.Met de TGV vanuit Verdun bent u in één uur in Parijs. Kortom de perfecte omgeving voor een korte vakantie in een geschiedenis rijke omgeving. Lorraine (Lotharingen) is een groene regio in het noordoosten van Frankrijk. U kent het misschien als doorgangsroute, maar het loont zeker de moeite om langer te blijven hangen. Het westelijk deel van Lotharingen heet de Meuse, zo genoemd naar de Maas die vanuit het zuiden via Verdun naar de Ardennen stroomt. In de Meuse vind je de grote bossen van de Argonne in het westen en de hoogvlakte van de Woëvre in het oosten. In de geschiedenis van de Meuse waren conflicten nooit ver weg. Het was vanuit Vaucouleurs dat Jeanne d’Arc haar grote mars begon om de Franse Dauphin in Chinon te steunen en in Varennes werd de vluchtende Lodewijk XVI gevangen genomen. In Verdun is de naam van de Meuse nog het meest bekend geraakt met tragedie en conflict. Gedurende één van de meest bloedige periodes van de Eerste Wereldoorlog werd de Duitse opmars naar Verdun tot staan gebracht. In september 1918 begonnen de Amerikanen de Argonne te bevrijden. Rond ons kunt u talrijke restanten van het Meuse-Argonne offensief gaan bekijken, zoals : - Museum Romagne '14-'18 - Butte de Vauquois - Sergeant York Trail - Privé Museum Meuse-Argonne 1918 - Meuse-Argonne American Cemetery and Memorial Romagne-sous-Montfaucon - Kaisertunnel - Lost Battalion - Fort Douaumont - Ossuaire de Douaumont (Knekelhuis) - Fort Vaux Bezoek onze website en facebookpagina: www.facebook.com/bedandbreakfastarara